Blog

Cum producem și de ce vara se poartă bumbac.

Am lansat de curând noua noastră colecție, din care fac parte fuste, poncho, bluze, topuri crop doar din bumbac. În acest articol vrem să vă arătăm tot procesul de producere și, inclusiv, de ce să purtați produse din bumbac vara.

 

La început sunt doar firele de ață din bumbac.

Noi nu folosim pânză de bumbac, noi împletim aceste fire pentru a modela ceea de ce avem nevoie. Pentru acest exemplu, v-om face un crop top. S-au luat 3 fire de bumbac, ce s-au împletit armonios de către Liliana David.

În videoul ce uremază vedeți procesul de împletire a acestor fire. Se împletește o parte a bluzei noastre, care se ajustează în proces să arate așa cum ne dorim. Acest lucru necesită tare multă atenție și cunoștințe.Partea din față al bluzei noastre prinde contur.

Atunci cânde avem ambele părți gata, trebuie să le călcăm cu fierul de călcat cu aburi. Bumbacul are proprietatea de a se micșora, iar noi îi vom da forma corectă și cu aburii fierbinți îl vom prelucra.

Urmeză să le unim între ele la mașina manuală de unit, care ne prinde tare bine, și e un cadou făcu de Olga Cornegruță, adus tocmai din UK. 

Ultima etapă de finisare, este croșetarea manuală. Tatiana, îi va croșeta manual jurul gâtului și mânecile, pentru ca bluza să aibă un element manual și să arate mult mai drăguț. 

Vrem să mai spunem câteva lucruri foarte importante, și anume, de ce să purtați anume bumbacul vara. Acesta are câteva proprietăți foarte importante, și anume:

1. Respiră

Spre deosebire de majoritatea materialelor sintetice, bumbacul absoarbe transpirația de pe corpul dumneavoastră și permite să se evaporeze în aer. Acesta funcționează ca un prosop, care absoarbe umiditatea și o îndepărtează de pielea dvs și descurajează dezvoltarea bacteriilor.

2. Moale

Bumbacul este o țesătură moale și elastică, care este confortabilă de purtat.

3. Izolează

Bumbacul nu conduce temperatura bine, ceea ce îl face un izolator. Păstrează răcoarea vara si cald iarna, permițându-vă să fie vă confortabil pe tot parcursul anului.

4. Natural

În timp ce materialele sintetice sunt fabricate cu chimicale, bumbacul este un material natural care nu irită pielea.

5. Non-alergic

Stofa de bumbac nu provoacă alergii ale pielii, motivul pentru care este recomandat pentru copii și persoanele cu pielea sensibila. Acesta este, de asemenea, unul dintre motivele pentru utilizarea lui în bandaje și tifon.

6. Rezistent

Fibrele de bumbac sunt filate intr-un fir care este puternic si durabil. De fapt, acesta este de 30 la sută mai puternic atunci când este ud, astfel incat să poată rezista mai mult decât câteva spălări.

 

Aveți grijă de voi și de ceea ce purtați și trageți cu vederea ce v-am pregătit din bumbac aici: 
http://shop.marawoman.org/collections/summer-happiness

Echipa MARA

 

 

Contact Form